Home » Ako si vybrať vianočnú výzdobu pre váš domov

Ako si vybrať vianočnú výzdobu pre váš domov

by stavnov2023
4 minúty read

Vianoce sa blížia a s nimi aj vizuálna prehliadka najrôznejších dekorácií. Ste pripravení vyzdobiť si svoje svoje miestnosti slávnostnou náladou? Ste na správnom mieste! Od blikajúcich svetiel až po útulné vianočné ponožky, prevedieme vás výberom dokonalých vianočných ozdôb pre váš domov.

Či už túžite po klasickom vzhľade alebo po niečom modernejšom, nájdete tu tipy, vďaka ktorým bude váš priestor veselý a sviatočný. Pozrite si tipy nižšie a premeňte váš domov na zimnú krajinu zázrakov, ktorú vám bude okolie závidieť.

Elegantné vianočné svetlá výhodne

 Starostlivo vybrané vianočné osvetlenie môže zmeniť atmosféru vášho domova počas sviatočného obdobia. Aby ste sa uistili, že atmosféra takpovediac zapadne, zvážte farebnú schému vašich dekorácií.

Určite aj tu platí, že to netreba preháňať. Chcete teplé žlté svetlá, ktoré evokujú útulný pocit, alebo žiarivé viacfarebné dekorácie, ktoré navodzujú pravý vianočný pocit? Rovnako sa zamyslite nad tým, kde umiestniť vianočné osvetlenie.

Elegantné vonkajšie svetlá vás potešia pri príchode aj odchode. Zdroj: Unsplash.com

Budete ich dávať na stromy na záhrade? Alebo obrysy okien z vonkajšej strany? Či preferujete interiérovú výzdobu? Nech už je to akokoľvek, dôležité je skontrolovať typ svetiel. LED vianočné svetlá sú energeticky efektívne a majú dlhú životnosť. Z dlhodobého hľadiska vám ušetria peniaze.

Pamätajte, že bezpečnosť je kľúčová, preto vždy nakupujte od renomovaných dodávateľov a skontrolujte bezpečnostné certifikáty. Určite by ste nechceli, aby sa v dôsledku nekvalitných svetiel zmenili časy radosti a pokoja na obavy.

Kreatívny adventný kalendár

V žiare vianočných svetiel poslúži adventný kalendár ako príjemné odpočítavanie, ktoré dodá čakaniu na sviatky iný rozmer. Klasické adventné kalendáre sú čokoládové, no dnes už sú v móde aj iné – napríklad so zdravými maškrtami, či nejedlé s kreatívnymi políčkami. Nižšie nájdete tipy na kreatívne adventné kalendáre.

Adventný kalendár pomáha tešiť sa na sviatky. Zdroj: Unsplash.com

Predstavte si to očakávanie každé ráno, keď:

1. Nájdete vrecko alebo vytiahnete zásuvku so zdravou maškrtou
2. Odhalíte napríklad kúsok skladačky, ktorý dá zmysel až na konci adventného kalendára
3. Prečítajte si sviatočnú správu alebo citát, ktorý vás prijemne naladí
4. Nájsť môžete aj peknú spomienku alebo plán na budúci rok

Buďte svedkami premeny vášho domova každým ďalším dňom, pretože kalendár sa stáva vizuálnym znázornením priebehu sezóny. Vyberte si adventný kalendár, ktorý odráža váš štýl a stane sa obľúbenou súčasťou vašej vianočnej tradície.

Vianočné pohľadnice

Po výbere adventného kalendára je čas zvážiť ďalšiu nevyhnutnú dekoráciu: vianočné pohľadnice. Určite si zvoľte pohľadnice, ktoré sú blízke vášmu estetickému cíteniu a vhodne doplnia predošlé body – adventný kalendár aj výzdobu.

Chcete posielať vianočné pohľadnice? Skvelé. Zamyslite sa nad správou, ktorú posielate; či už je to vtipné, tradičné alebo moderné, nechajte v nej kus seba. Tak, aby si obdarovaný na druhej strane pri čítaní pohľadnice spomenul práve na vás.
uistite sa, že odráža vašu osobnosť.

K vianociam patria aj pohľadnice – potešia vás aj tých, komu ich pošlete. Zdroj: Unsplash.com

Ak kupujete vianočné pohľadnice do bytu alebo k sebe domov, nezabudnite zvážiť veľkosť a tvar kariet, pretože sa budú musieť zmestiť na vašu rímsu, police alebo držiak kariet. Ďalší tip je prispôsobenie – vianočné pohľadnice s vlastnou fotografiou alebo ručne písanou poznámkou majú potenciál stať sa krásnou tradíciou.

Vtipný vianočný sveter

Prečo nie. Odbočte od tradičných dekorácií a zvážte, či do svojho domova pridáte nádych humoru pomocou nevzhľadného alebo vtipného vianočného svetra. Dnes nájdete vianočné svetre od renomovaných výrobcov, ktoré sa nemusíte hanbiť vziať ani do práce.

Vianočný svetrík sa nemusí týkať len vás. Zdroj: Unsplash.com

No a čo takto si doma vyrobiť vianočný sveter? Prípadne môžete zo svetroviny vyrobiť napríklad obliečku na vankúš, a v takej podobe mať stále sveter vystavený. Alebo ho prehoďte cez krb.

Ozdoby na vianočný stromček

Pokračujeme so sviatočnou výzdobou domova a poďme sa pozrieť na výber dokonalých ozdôb na vianočný stromček, ktoré doplnia ostatnú dekoráciu. Určite si chcete vybrať ozdoby a svetlá, ktoré odzrkadľujú váš jedinečný štýl a zároveň sú stále v súlade s témou vonkajších svetiel či pohľadníc, ktoré ste už vybrali.

Vianočné ozdoby sú elegantné a oživia priestor. Zdroj: Unsplash

Zamyslite sa nad použitím kombinácie tradičných prvkov a jedného dvoch výstrelkov. Klasické červené a zelené ozdoby vždy fungujú dobre, ale nevyhýbajte sa ani jasným farbám a neobvyklým vzorom, ktoré môžu rozžiariť váš stromček.

Rozhodnite sa pre rôzne tvary a veľkosti svojich ozdôb, aby ste pridali hĺbku a rozmanitosť. Ľahký dotyk pozlátka alebo šnúrky korálok môže dodať vášmu stromu konečný vzhľad, o ktorý sa usilujete.

Vianočné ponožky

Vyberte si vianočné a mikulášske ponožky, ktoré nielenže udržia sviatočnú náladu, ale slúžia aj ako osobný vklad do vianočnej atmosféry od každého člena rodiny. Keď si vyberáte  ponožky na sladkosti, predstavte si, že visia pri krbe a čakajú, kým sa naplnia sviatočnými dobrotami a pokladmi.

Uistite sa, že vianočné pančuchy na sladkosti sú dostatočne veľké, aby sa do nich zmestili dobroty, no ani tu to netreba preháňať. Náš malý tip je – vyšívajte mená alebo iniciály, aby nedošlo k zámene počas vianočného rána.

K čaru Vianoc patria aj ponožky pre sladkosti či iné drobnosti. Zdroj: Unsplash.com

Teraz, keď už máte prehľad o najnutnejších prvkoch vianočnej výzdoby pre nastolenie atmosféry, rozžiarte svoj priestor trblietavými vianočnými svetlami, odpočítavajte dni s adventným kalendárom a rozveseľte sa srdečnými vianočnými pohľadnicami.

Nezabudnite si obliecť vianočný sveter a ozdobte svoj stromček trblietavými ozdobami. Pančuchy zaveste opatrne. A čakajte.

Pamätajte, sviatky radosti sú aj o vytvorení útulnej, sviatočnej atmosféry, vďaka ktorej sa váš domov stane srdcom sviatkov.

O MAGAZÍNE

Magazín StavebnéNoviny.sk vychádza v digitálnej podobe a prináša čitateľom rady a tipy na široké spektrum tém z oblasti stavebníctva a bývania.

Najčítanejšie

INAQ s.r.o. 2023 – Všetky práva vyhradené

Akékoľvek kopírovanie obsahu tejto webovej stránky je bez predošlého súhlasu zakázané.