Home » 7 tipov, podľa čoho si vyberať kuchynské skrinky

7 tipov, podľa čoho si vyberať kuchynské skrinky

by stavnov2023

Kuchynské skrinky patria medzi neoddeliteľnú súčasť výberu novej kuchyne. Pri výbere kuchynských skriniek je dôležité zvážiť mnoho faktorov,  ktoré ovplyvnia dizajn aj funkcionalitu. O čom sa teda budete pre správny výber skriniek v kuchyni rozhodovať?

Medzi hlavné rozhodovacie aspekty bude pravdepodobne patriť výber vhodných nižších skriniek s výsuvnými zásuvkami, rozhodovanie medzi plnými prekrytými alebo otvorenými priestormi a tiež spôsobom otvárania.

Integrované spotrebiče vedia zachrániť aj menšiu kuchyňu. Zdroj: Unsplash

Nemenej dôležitý je výber povrchového materiálu v kuchyni, vnútornej organizácie kuchyne a špeciálnych prvkov. Medzi tie patria výsuvné koše na odpadky a skrinky pre domáce spotrebiče. Správne zvolené kuchynské skrinky musia plniť predovšetkým funkčný aspekt a dopĺňať elektrospotrebiče do kuchyne tak, aby vám pri varení nič nezavadzalo.

Naopak, kuchynské skrinky majú byť vašim pomocníkom. A zároveň elegantné schovať to, čo schovať potrebujete. Správne navrhnutá kuchynská linka sa spozná podľa toho, ako slúži svojmu majiteľovi – vám.

Ako vyberať kuchynské skrinky? Rozloženie a ostrovček v kuchyni

Správne plánovanie kuchyne a samotných skriniek zahŕňa aj rozloženie. Štandardne existuje niekoľko hlavných typov ako L-tvar, U-tvar a kuchyňa s ostrovčekom. Ak si zvolíte niektorý z prvých dvoch variantov, pravdepodobne to bude pre priestorové potreby. Aké kuchynské skrinky sú potom najlepšie do malej kuchyne?

Pre menšie kuchyne sú kľúčové vysoké skrinky a integrované spotrebiče, zaručujúce efektívne využitie priestoru. Určite sa poobzerajte po tom, ako by vám do priestoru zapadli vstavané spotrebiče – vstavaná chladnička, zabudovaná umývačka riadu a iné.

Aj tu myslite na to, že cieľom je prispôsobenie kuchyne vašim potrebám. Ako často varíte a koľko času trávite v kuchyni? Poďme si zrekapitulovať 7 bodov, na ktoré sa zamerať pri výbere kuchynských skriniek.

  • Úžitkové vlastnosti

Vaše skrinky do kuchyne vymerajte podľa toho, ako často a akým spôsobom budete novú kuchyňu využiť. Ak máte radi jednoduchosť, uprednostnite nižšie skrinky so zásuvkami.

  • Dizajn interiéru

Ruka v ruke s úžitkovými vlastnosťami ide dizajn tak, aby zapadal do celého konceptu interiéru. Využite na maximump rispôsobiteľné úložné priestory a priehradky v zásuvkách.

  • Vstavané spotrebiče.

 Ak máte radi minimalizmus, potom investujte do spotrebičov, na ktoré sa nemusíte pozerať. Vstavaná umývačka riadu môže byť schovaná v skrinke, rovnako ako koše a rôzne výsuvné mechanizmy. Vstavaná ladnička nebude pôsobiť rušivo.

  • Plné prekrytie verzus vložené dvierka

Milovníci moderny ocenia plné prekrytie všetkých priestorov, no dajte si pozor, aby skrinky nepôsobili príliš chladne a jednoliato. Ak ste za tradičnejší vzhľad, potom využite vložené priznané dvierka.

Prekrytie políc môžete aj kombinovať. Zdroj: Unsplash

  • Horné skrinky alebo police?

Opäť záleží na preferencii, no všeobecne sa odporúča rovnováha medzi skrinkami na ukladanie a otvorenými policami na vystavovanie

  • Špeciálne funkcie

Myslite na rôzne typy a vychytávky do kuchyne. Zabudované zástrčky v kuchyni, integrovaný kôš a iné. Praktické usporiadanie uľahčí pohyb v kuchyni a varenie bude radosť.

  • Vhodne zvolené materiály

Aj na kuchynské skrinky zvoľte také materiály, ktoré vydržia test času. Nezabúdajte aj na nábytkové hrany, ktorými vylepšíte trvácnosť a zabezpečíte, aby voda neprenikla do priestorov skriniek

O MAGAZÍNE

Magazín StavebnéNoviny.sk vychádza v digitálnej podobe a prináša čitateľom rady a tipy na široké spektrum tém z oblasti stavebníctva a bývania.

Najčítanejšie

INAQ s.r.o. 2023 – Všetky práva vyhradené

Akékoľvek kopírovanie obsahu tejto webovej stránky je bez predošlého súhlasu zakázané.